Головна Новини Незабаром тернополянам доведеться більше платити за вивіз сміття

Незабаром тернополянам доведеться більше платити за вивіз сміття

У зв’язку із впровадженням послуги з захоронення побутових відходів на місці видалення відходів (сміттєзвалищ) тариф на послуги з поводження з побутовими відходами у листопаді буде змінений. Послугу із захоронення побутових відходів здйснюватиме підприємство “Еколідер-Т”.

Розглянувши подані розрахунки тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами, підприємствами що надають дані послуги, розроблено проект наказу управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, який опублікований на сайті Тернопільської міської ради 15 жовтня 2019 року.

Послуга із захоронення побутових відходів у Тернополі раніше не надавалася. До цього часу проводилась рекультивація земель на Малашівецькому сміттєзвалищі. Вартість даної послуги складає у загальному тарифі 20,60 грн. за 1куб.м. ПВ. У відповідності до поданих розрахунків, тариф на послуги з вивезення побутових відходів збільшиться на одного мешканця на 4,56 грн. з податками в місяць. Вищенаведений тариф включає в себе послуги з вивезення твердих побутових та негабаритних відходів та їх захоронення.