Головна Новини Невдовзі славетні “Сльози Гронського” у Тернополі засяють по-новому (Фото)

Невдовзі славетні “Сльози Гронського” у Тернополі засяють по-новому (Фото)

Під час капітальної реконструкції сходів біля фонтану «Каскад», який у народі називають «Сльози Гронського», поруч тривають роботи із встановлення нових вуличних світильників.

Як розповідає заступник міського голови Владислав Стемковський, таких конструкцій вуличного освітлення поруч зі сходами облаштували чотири: дві зі сторони Набережної та дві – зі сторони призамкової території.

«Сходи біля фонтану потребували капітального ремонту, адже вони були небезпечні та аварійні. Під час проведення робіт була залита монолітна основа, облаштовано сходи, які зроблені з теребовлянського піщаника, буде також влаштована підсвітка, – розповідає Владислав Стемковський. – Також поруч встановлюємо відреставровані світильники у тому вигляді, якими вони були раніше. Адже зовнішнє освітлення поруч сходів давно не працювало і потребувало капітальної реконструкції».

До слова, з однієї сторони сходів також облаштовано поручні декількох рівнів. А от пандус на даному об’єкті облаштувати неможливо через значний кут нахилу.