Головна Новини Небезпечні відходи скинули в лісосмузі

Небезпечні відходи скинули в лісосмузі

За одержаною Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області (далі – Інспекція) інформацією, 28.03.2017 року, за участю Киданецького сільського голови, проведено обстеження земельної ділянки на території Киданецької сільської ради Збаразького району у лісосмузі залізниці і виявлено 202 шт. упакованих відпрацьованих ртутьвмісних ламп. Таким чином їх власник позбувся аби не платити кошти за утилізацію орієнтовною сумою 1500 грн.

У відповідності до своїх повноважень безхазяйні небезпечні відходи працівниками Киданецької сільської ради упаковано в мішкотару та перевезено у складське приміщення для тимчасового зберігання. Інспекцією надано адреси ліцензованих суб’єктів господарювання, які здійснюють збирання відпрацьованих ртутьвмісних ламп. З одними із них, а саме з МП «Альфа» сільською радою домовлено про передачу ртутьвмісних ламп. Тепер кошти за утилізацію будуть заплачені із бюджету Киданецької сільської ради.

Інспекцією рекомендовано Киданецькому сільському голові у порядку ст.12 Закону України «Про відходи» звернутись до органів поліції для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності та відшкодування збитків за утилізацію.