Головна Новини Небезпечна школа: під ногами слизько, в класах холодно (відео)

Небезпечна школа: під ногами слизько, в класах холодно (відео)

У школі села Залісці на Збаражчині є небезпечна школа, яка прославилася на всю Україну. Там другокласниця на сходах зламала руку, в класах +10, а з даху звисають бурулі.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Сільвії лікарі наказали два місяці сидіти вдома – пильнувати поламану праву руку, у неї два переломи зі зміщенням. Дівчинка розповідає: лише спустилися шкільними сходами, як гепнулася на слизькій доріжці. Мама школярки каже, що того дня сходи були не розчищені, а доріжка не посипана.

Та це не усі небезпеки цієї школи – повсюди з даху нависають бурульки і, навіть, шматок покрівлі. Центральний вхід до старшої школи зачинений, бо там слизькі сходи без перил, обкладені гладенькими кахлями, наче для стін.

Директора у школі не має, кажуть, кудись поїхав. Зате на роботі уся його педагогічна родина – дружина, дочка та зять. Разом вони викладають чотирнадцять шкільних дисциплін із двадцяти. Родичі перешкоджають зйомці.

У класі директорової доньки на термометрі лише десять градусів. З двох учениць – одна в шапці та куртці. Але вчитель вважає, що зриває навчальний процес не холод, а ТСН. Зять директора, який саме під’їхав до школи машиною, навіть не хоче з неї виходити, вгледівши журналістів.

Вчителі, які не у родинних стосунках із директором, балакучіші. На уроці Лариси Копач із дванадцяти дітей лише троє. Решта – на лікарняному. Вчителька пояснює – уся проблема у застарілій шкільній котельні на вугіллі.

“Коли зранку приходиш, то в школі холодно і коли перша година, то батареї взагалі холодні. Напевно треба, щоб був хозяїн, який би переймався тим, щоб було тепло дітям”, – каже пані Лариса.

Батьки вже писали про небезпечну школу місцевим чиновникам, тепер збираються скаржитися у міністерство.