Головна Новини На 9 травня Тернопіль буде в зоні особливої уваги правоохоронців

На 9 травня Тернопіль буде в зоні особливої уваги правоохоронців

9 travnja ternopil 2013 (38)_новый размерМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков каже, що цьогоріч в зоні особливої уваги на 9 травня буде Тернопіль,Львів і Рівне.

“Я сьогодні не бачу в Одесі підстав для того, щоб забороняти заходи, але місцева влада Харкова звернулася з відповідним клопотанням до суду, і така заборона на масові акції в Харкові існує”, – заявив Аваков.

За його словами, до забезпечення правопорядку в цілому по Україні будуть залучені майже 42 тисячі співробітників міліції, військовослужбовців Нацгвардії та представників громадськості, оскільки майбутні свята, ймовірно, будуть активно використовуватися для нагнітання політичного протистояння, що може мати непередбачені наслідки, враховуючи кількість людей, які прийматимуть в участь у масових мітингах.

Найбільш численними, за словами Авакова, очікуються заходи в Києві, Дніпропетровську, Одесі, Харкові, Миколаєві, Черкасах та Кіровограді. “У зоні особливої уваги перебуватимуть Львів, Тернопіль та Рівне”, – додав він. пише “Сегодня”

Також він зазначив, що правоохоронці будуть відстежувати в Інтернеті заклики до дестабілізації ситуації в Україні, зокрема під час травневих свят.

Глава МВС запевнив, що міліція докладе всіх зусиль, щоб не допустити провокацій і протистоянь.