Головна Новини На 20-ти вулицях Тернополя оновлять освітлення

На 20-ти вулицях Тернополя оновлять освітлення

На двадцяти вулицях Тернополя цього року замінять освітлення. Замість старих ртутних ламп встановлять діодні. Відповідне рішення прийняли на нещодавньому засіданні виконавчого комітету міської ради.

«Замінимо ртутні лампи на діодні, економніші в два-три рази, – зазначив Олег Соколовський, начальник управління житлово-комунального господарства. – Є перелік вулиць, де будуть замінені світильники, там де необхідно замінимо і стояки.».

До переліку увійшли такі вулиці: Подільська, Козацька, Деповська, Качали, Шпитальна, Миру, Живова, Білецька, Микулинецька, Будного, Хмельницького, Студинського, Карпенка, Львівська, Бригадна, Проектна, Текстильна, проспект Злуки, Кармелюка, 15 Квітня. Залежно від обсягу робіт, вартість виділених коштів коливається від 40 до 300 тисяч гривень. Всього на заміну освітлення витратять із міського бюджету 2 мільйони 900 тисяч гривень.

На сесії міської ради депутати також дозволили комунальному підприємству «Тернопільміськсвітло» взяти кредит на сім мільйонів гривень. За ці кошти закуплять майже дві тисячі діодних ламп для модернізації вуличного освітлення в місті.