Головна Новини На які кошти житимуть комунальні медичні заклади Тернополя

На які кошти житимуть комунальні медичні заклади Тернополя

Фінансові плани двом міським комунальним медичним закладам погодили під час засідання виконавчого комітету 11 січня. Частково вони фінансуватимуться з державного бюджету, частково з міського та матимуть власні доходи.

«До фінансово плану на 2017-ий рік не внесені тільки кошти державної субвенції на утримання лікувального закладу, – розповів Юрій Лазарчук, головний лікар КП «Тернопільська комунальна лікарня №3». – Всі кошти державної субвенції ми направили на зарплату. У першому кварталі лікувальний закладу житиме за ці кошти. Все населення зареєстроване у мікрорайонах «Дружба», «Кутківці», «Пронятин», яке закріплене за лікувальним закладом, і надалі буде отримувати безоплатну медичну допомогу згідно з державною субвенцією. І госпіталізація, і обстеження, і консультації наших спеціалістів будуть проводитися безоплатно. На сьогодні кількість працівників не зменшилась, ми не передбачали у зв’язку з переходом на комунальне підприємство скорочення штатного розпису, всі, хто працював в лікувальному закладі зараз працюють в комунальному підприємстві «Міська комунальна лікарня №3.».

У листопаді 2015 року на базі залізничної лікарні створили комунальне підприємство «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр». Найближчі два роки його утримуватимуть за рахунок міського бюджету, а потім, за словами керівника закладу Петра Левицького, вони постараються вийти на самоокупність. Персонал, який працював у залізничній лікарні весь збережений, як повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислав Левчук. Збільшення находжень планується за рахунок нових технологій та апаратури, яка буде придбана за кошти міської ради.

«На цей рік ми отримали з міського бюджету 874 тисячі гривень, – розповів Петро Левицький. – У 2018 році передбачено на наш заклад 1 мільйон 600 тисяч гривень. У наступні роки плануємо вийти на власне забезпечення, щоб не просити допомоги у міської ради. Приписане населення обслуговуватимемо безкоштовно. Зароблятимемо також на оренді вільних приміщень.».

Цього року для лікувально-діагностичного центру за кошти міської ради також планують купити сучасний комп’ютерний томограф. На це виділили 10 мільйонів гривень. Як відмітив Ростислав Левчук, це буде перша така комунальна апаратура для обслуговування жителів міста.