Головна Новини На Чортківщині карантин у зв’язку з африканською чумою

На Чортківщині карантин у зв’язку з африканською чумою

f7b9be29873ad525695063e6e748eae3_XLПерший заступник голови райдерж-адміністрації В.Б.Запухляк провів робочу нараду із заступником начальника управління ветеринарної медицини у Чортківському районі П.Я.Боровським та директором Чортківської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини В.Я.Хайком щодо загибелі диких кабанів у вольєрі Білецького лісництва, площа якого – 170 га.001 (1)
У ході наради говорилося про те, що на початку робочого тижня поступило звернення від лісника державного підприємства «Чортківський лісгосп» М.М.Демковича, який повідом про загибель диких свиней. У результаті чого, на місце події виїхала робоча група, яка виявила чотири трупи диких свиней. Внаслідок розтину, було встановлено, що загиблі тварини перебувають у стані розпаду, і тому не підлягають подальшому дослідженню. Дані трупи одразу закопали. Вскорім часі ситуація повторилася, цього разу 7 трупів диких свиней.
У зв’язку з цим 30 липня було вирішено провести відлов диких тварин аби відібрати біоматеріал для лабораторної діагностики та визначити, що стало причиною загибелі тварин. Зауважимо, що така діагностика проводиться тільки в Державному НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в м.Києві.
Усі попередньо закопані трупи (11) було утилізовано, а місце утилізації продезінфіковано.
У зв’язку із складною епізоотичною ситуацією в Україні (спалах Африканської Чуми минулого тижня зафіксували на Рівненщині) ветеринарна служба вимагає всі господарства перевести в режим закритого типу, – повідомляє сайт Чортківської РДА