Головна Новини На Чортківщині екологіче лихо

На Чортківщині екологіче лихо

12З отриманого повідомлення диспетчерської служби районного відділу Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Тернопільській області, відділу з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації стало відомо, що на ставку на території Шманьківської сільської ради Чорткіського району виявлено загибель риби, яку спричинили скиди отруйних речовин невідомого походження у ставок, – повідомляє сайт РДА
За сприяння відділу з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації було створено комісію у складі фахівців районного відділу Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Тернопільській області, дільничого інспектора РВ УМВС України в Тернопільській області та здійснено виїзд на місце події і проведено обстеження, в ході якого встановлено, що у ставок на території Шманьківської сільської ради потрапили скиди отруйних речовин. На відкритих ділянках, які не покриті льодом, виявлено загибель риби. Скиди потрапляють у ставок річки Нічлава.

Факти підтверджено та зафіксовано, зроблено забір води із ставка та річки Нічлава.
На даний час всі зразки передано у Чортківське міжрайонне управління Головного управління Держепідслужби у Тернопільській області та у Чортківську районну державну лабораторію ветеринарної медицини. Крім того, проінформовано державну екологічну інспекцію Тернопільської області і департамент екології та природних ресурсів в Тернопільській ОДА.