Головна Новини На чиєму боці поліція, на тому боці і закон, чи навпаки?

На чиєму боці поліція, на тому боці і закон, чи навпаки?

Вже навіть поліція потрапила в немилість групки тернопільських активістів, що всіма силами намагаються роздмухати бійку за участю п’яного АТОвця Починка до рівня події загальнонаціонального масштабу, пише БезТабу.

Як передають Тернополяни, головний поліцейський Тернопільської області Олександр Богомол особисто (!) став на захист «рейдерів». До такого висновку ЗМІ дійшло після прес-брифінгу, що відбувся 28 квітня. Керівника поліції Тернопільщини запідозрили у тому, що стоїть він на варті закону «не з того боку», – після оцінок, висловлених Богомолом щодо справи з побиттям АТОвця Олександра Починка охоронцями з Харкова. Нагадаємо, інцидент стався 22 квітня у готельному комплексі «Глобус» і миттєво набув неабиякого розголосу серед громадськості.

Про офіційне роз’яснення поліції ми писали у матеріалі “Головний поліцейський Тернопільщини розставив «крапки над і» у скандалі із побиттям учасника АТО”.  За посиланням ви знайдете відеозапис коментаря Олександра Богомола щодо інциденту.

 

Зокрема, видання закидає Олександру Богомолу несподіване для провокаторів «переведення стрілок звинувачення» в сторону самого потерпілого. Адже керівник поліції відкрито заявив, що отримання Починком тілесних ушкоджень могло бути спричинене його ж провокаціями, тому це – побутова бійка, а не зумисне побиття. Про це, як сказав Богомол, свідчать відеозаписи із камер спостереження «Глобусу», які знаходяться зараз в поліції серед матеріалів справи. Деякі ж громадські активісти та інші люди, що виступають на захист Починка, навіть не бачивши цих відеозаписів, все одно твердо переконані в своєму. В їх очах головний поліцейський «покриває» кривдників Починка та «вигороджує» їх на замовлення агрохолдингу «Мрія» (а саме ця компанія і найняла собі харківську охорону – «Легіон», для, ніби-то, рейдерських дій – за версією сайту). І навіть той факт, що АТОвець на момент конфлікту, зі слів очевидців, був сильно п’яний, вигукував погрози та махав зарядженим пістолетом в сторону харківських молодиків (а ті, в свою чергу, не перебували при виконанні своїх службових обов’язків, а відпочивали у ресторані в позаробочий час), – не може, на їхню думку, виправдати «Легіонерів» та перенести конфлікт у побутову сферу. Що ж, як кажуть в народі, дурням закон не писаний, а якщо писаний, то не читаний, якщо читаний, то не зрозумілий, а якщо й зрозумілий – то не так! З боку захисників України, до слова, далеко не найкращий крок – підігрувати кремлівським гаслам про громадянську війну в країні та робити різницю між одними українцями – зі Сходу, та іншими – із Заходу.

 

Підігріває ситуацію і те, що, як пише видання, акцію протесту громадських активістів та колишніх бійців АТО проти присутності «рейдерів» на території області, яка відбулася під стінами ОДА на наступний день після побиття, Олександр Богомол відверто назвав організованою «провокаторами» і, знову-таки, повернувся до питання конкуренції двох агрофірм. Адже машину з представниками «Легіону» обстріляли зовсім не обурені активісти, що кинулися переслідувати «харківських», чужаків, а така ж охоронна фірма, яка теж не з Тернополя, а з Житомирської області, і яка має вогнепальну зброю та працює на конкурентів «Мрії».

 

На разі слідство у справі триває. Цікаво, що письмової заяви сам потерпілий Починок до поліції так і не написав. Втім, на прес-конференції Олександр Богомол пообіцяв, що справу розслідують якомога швидше та об’єктивніше «…і кожен понесе відповідальність за ті дії, які він робив». Тому, здається, Тернополяни, трохи переборщили із своїми закидами в адресу Богомола, і самі ж підливають олії в вогонь цієї неоднозначної справи. Побачимо, що буде далі…