Головна Новини На хабарі погорів керівник ГУ Держгеокадастру

На хабарі погорів керівник ГУ Держгеокадастру

До Головного управління Держгеокадастру звернувся громадянин для отримання в оренду земельної ділянки площею  2 га  для ведення фермерського господарства. Керівник кадастрової служби за позитивне вирішення питання зажадав «фінансової допомоги» у сумі 3 тисячі доларів США.

 

Під час отримання другої частини неправомірної вигоди 22 серпня 2016 року посадовця було затримано оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Тернопільській   області спільно з слідчими військової прокуратури Тернопільського гарнізону. Всього хабарник встиг отримати 500 доларів США.

 

За даним фактом військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

 

Дане правопорушення передбачає від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

 

Посадовця затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Управління звертається до громадян з проханням не платити хабарі нечистим на руку посадовцям, а  звертатись до Управління захисту економіки в Тернопільській області за тел.27-12-15,  (098) 624-00-32 чи на спецлінію «102».

 

Отримана від громадян інформація буде негайно та ретельно перевірена. За всіма підтвердженими фактами буде вжито заходів реагування. Тому запрошуємо до співпраці небайдужих громадян.