Головна Новини На уроки тернопільські школярі ходять без щоденників (Відео)

На уроки тернопільські школярі ходять без щоденників (Відео)

Учні 28 школи не користуються щоденниками. Оцінки, відвідуваність, домашні завдання та новини класу – все це містить електронний щоденник. Це єдина в Тернополі школа, яка користується таким нововведенням, повідомляє Т1 Новини.
На уроки без щоденників. Уже два роки учні 28 школи ними не користуються. Вони перші у нашому місті спробували електронні щоденники. Навесні систему випробовували, а уже з нового навчального року одноголосно вирішили, їх школа за інновації, тому будуть користуватись електронними щоденниками. 11-класниця Марта одразу звикла до шкільного життя без щоденника.

“Перший тиждень, коли я йшла зі школи додому, моя мама не запитувала мене як школа. Я тоді спитала “А чому ти мене не запитуєш, як моє навчання в школі?”, і вона відповіла “А нащо мені запитувати, якщо я все бачу в електронному журналі”, каже учениця 11 класу ТЗОШ №28 Марта Дублянко.

Про суттєві переваги такого навчання розповідає і школярка – Юлія Зіник. Таким чином наші батьки економлять гроші. Для учнів нові щоденники цілком конфіденційні. Школяр бачить лише свої оцінки та енки, також з кожного предмету автоматично підраховують середнє арифметичне.

“Дуже мені подобається, що на уроці нам поставили оцінку і ніхто не знає про цю оцінку, ти заходиш собі в електронний журнал і бачиш її сам”, – каже учениця 11 класу ТЗОШ №28 Юлія Зіник.

Батьки дітей підтримали запровадження нових технологій, адже так вони можуть повністю контролювати успішність чада і за потреби спілкуватись з вчителями.

“Там повністю вся успішність твоєї дитини індивідуально. Кожен батько має свій пароль входу, код.Тобто це не на загал, а індивідуально для кожної дитини. Ми бачимо успішність, домашнє завдання, повідомлення і навіть зауваження, тобто це реально комфортно, швидко. У будь-якому місці я можу зайти – з телефону заходжу, з комп’ютера, з робочого місця. Навіть дитина на своєму телефоні має пароль входу, може подивитися, які домашні уроки. Тобто паперовий варіант відійшов, це не надійно”, – каже мама учня ТЗОШ №28 Ірина Лука.

Вчителям було складно звикнути до новинки та зараз роботу школи без електронного щоденника не уявляють. Після уроку вони записують тут домашнє і прикріплюють зразки виконання. Обов’язкова умова, завдання повинне з’явитись тут не пізніше 17 години. Якщо ні, то учні його не виконують.

“Система запущена у нас з вересня і ми працюємо тільки з електронним щоденником. Паперових щоденників ми не маємо. Виставляємо оцінки, даємо домашнє завдання, спілкуємося з батьками також через електронний щоденник. Відповідно виставляємо новини класу, фотографії. Доволі зручно, доволі комфортно, доволі приємно”, – наголошує вчителька інформатики ТЗОШ №28 Наталія Теликова.

Завдяки використанню таких технологій тернопільські школярі ідуть в ногу з часом.

Оля Боднар, Тарас Троян, Т1 Новини