Головна Новини На трасі Львів Тернопіль затримали авто напаковане маковинням

На трасі Львів Тернопіль затримали авто напаковане маковинням

PM156image003На Тернопіллі тривають загальнодержавні оперативно-профілактичні заходи «Мак-2015». У ході відпрацювань автоінспектори зупинили автівку, пасажир якої, за попередньої інформацією, перевозив понад півкілограма голівок маку.

Співробітники УДАІ в числі інших міліцейських служб і підрозділів приймають участь у заходах, спрямованих на протидію незаконному обігу наркотиків, виявлення та перекриття джерел і каналів надходження наркотичних засобів до споживачів. Автоіспектори, зокрема, здійснюють перевірку транспортних засобів, виявляють осіб, які займаються незаконним перевезенням, заготівлею та збутом наркосировини.
Так, 4 серпня на автодорозі «Львів-Тернопіль» працівники ВДАІ Зборівського району зупинили автомобіль “Ford Scorpio”, характер руху якого викликав підозру. Оперативник, який ніс службу з автоіспекторами, помітив неабияку знервованість пасажира легківки. Як з’ясувалося, дивна поведінка 40-річного тернополянина була небезпідставною – у пакеті він перевозив наркосировину, попередньо – 750 г голівок маку. Вилучене направлено на експертизу.

Інформацію про дану подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 309 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.