Головна Новини На Тернопільщині ремонтували одну із старатегічних доріг

На Тернопільщині ремонтували одну із старатегічних доріг

На відрізку дороги Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль з Дружби до Дарахівського перехрестя дорожники завершили ремонт двох ділянок протяжністю 2,3 км і 2,7 км.

 

Роботи виконано методом ресайклінгу. Як розповів начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик, у світовій практиці застосування ресайклінгу має позитивні відгуки, адже матеріали використовуються повторно з додаванням спец домішок і головне дороги служать довго.

Ця дорога має для Тернопільщини стратегічне значення з точки зору розвитку туризму та туристичної інфраструктури, а також це найкоротший шлях зі сходу до карпатських курортів.

«В цьому році методом ресайклінгу вже відремонтовано 6 кілометрів доріг державного значення. Перша відремонтована ділянка протяжністю 2,3 км – об’їзна міста Козова автодорога М-12 Стрий-Тернопіль-Кіпровоград-Знам’янка. Друга,  протяжністю більше трьох кілометрів знаходиться на автодорозі М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблеч у напрямку Кременця, – констатував Богдан Юлик. – На черзі нанесення розмітки і оновлення дорожніх знаків».

Загальна вартість проекту близько 28 млн грн. Виконує роботи одна з найпотужніших дорожньо-будівельних організацій ТзОВ «ТехноБудЦентр».

Також тривають роботи з поточного дрібного ремонту на ділянці дороги М-19 Доманове Ковель-Чернівці-Тереблече в смт Дружба. Тут дорожники проводять заміну верхнього шару асфальтобетону.

Наступний об’єкт ремонту методом ресайклінгу – об’їзна Копиченець. Там, дорожники планують розпочати роботи вже з наступного тижня.