Головна Новини На Тернопільщині 25 населених пунктів залишились без електроенергії через негоду

На Тернопільщині 25 населених пунктів залишились без електроенергії через негоду

Cтаном на 06.00 год. 15.08.2019 внаслідок погіршення погодних умов (грози, сильні пориви вітру) відбулося аварійне відключення електропостачання 25 населених пунктів області.

У Борщівському районі – 8, Бучацькому районі – 4, Заліщицькому районі – 10, Теребовлянському районі – 1 та у Чортківському районі – 2 населених пункти.

Для відновлення електропостачання задіяні бригади місцевих РЕМів.

Внаслідок проходження грози із сильними поривами вітру пошкоджено покрівлі 41 будівлі (36 – в Зборівському та 5 – в Бережанському районі), з них 38 будівлі житлового призначення, 2 виробничого та 1 громадська будівля.

 У с. Заруддя Зборівського району внаслідок сильних поривів вітру на проїжджу частину дороги повалено 9 дерев. Для розчистки проїжджої частини дороги від повалених дерев залучався черговий караул 17-ї ДПРЧ Управління (1 од. техніки та 4 чол. о/с). В с. Нижчі Луб’янки Збаразького району внаслідок сильних поривів вітру на проїжджу частину дороги повалено 1 дерево. Для розчистки проїжджої частини дороги залучався черговий караул 4-ї ДПРЧ Управління (1 од. техніки та 4 чол. о/с).

Окрім цього, в смт. Підволочиськ на вул. Данила Галицького, черговим караулом 20-ї ДПРЧ Управління здійснено буксирування із затопленої дощовими стоками ділянки дороги 2-х легкових автомобілів. Також рятувальники здійснили відчування води з затопленого дощовими водами підвалу приватного житлового будинку в смт. Підволочиськ на вул. Дорошенка, 2 та з території підтопленого дощовими водами приватного домогосподарства в смт. Підволочиськ на вул. Українська, 45.

Всього для ліквідації наслідків ускладнення погодних умов на території області пожежно-рятувальними підрозділами Управління здійснено 5 оперативних виїздів, залучалося 5 одиниць техніки та 20 чол. особового складу.