Головна Новини На Тернопільщині 15 голів сільських рад притягнули до адміністративної відповідальності

На Тернопільщині 15 голів сільських рад притягнули до адміністративної відповідальності

З метою ліквідації засмічення області побутовими та промисловими відходами представники Тернопільської обласної державної адміністрації спільно з Державною екологічною інспекцією здійснили планові та позапланові перевірки, а також кілька рейдів.
За результатами таких заходів були притягнуті до адміністративної відповідальності 40 посадових осіб, в т.ч. 15 голів сільських рад. Серед порушників також керівники суб’єктів господарювання, комунальних підприємств.


Ці дані були озвучені під час розширеного засідання Громадської Ради при облдержадміністрації, за участю голови ОДА Степана Барни.
«Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Це правило повинне стати елементом нашої культури. Мною підписане розпорядження про проведення двомісячника благоустрою, який ще триває. У найближчу суботу знову планується залучення людей для прибирання доріг та вулиць краю», — зазначив очільник області.
За його словами, впорядковувати узбіччя доріг Тернопільщини активно допомагає громадськість — школярі, студенти, колективи навчальних закладів області тощо. Робота у даному напрямку проводитиметься й надалі, наголошує Степан Барна.
Для боротьби зі стихійними сміттєзвалищами в області планують створити центри збору сміття, на яких діятимуть сміттєсортувальні лінії. А голів сільських рад та місцевих громад, які допускатимуть несанкціоновані сміттєзвалища, й надалі штрафуватимуть.