Головна Новини На Тернопільщині інспектори продовжують рейди проти паліїв листя та трави

На Тернопільщині інспектори продовжують рейди проти паліїв листя та трави

З метою недопущення спалювання рослинності, її залишків та відходів Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області (далі – Інспекція) 6.09.2018р. проведено чергові рейди на територій Байковецької об’єднаної громади Тернопільського району та Тернопільської міської ради. Обстежено території с.Кутківці, с.Пронятин, вул. Об’їзної і навколишніх дач на території Петриківської сільської ради. Разом із представниками муніципальної поліції Тернополя та кореспондентами телеканалу ТТБ зафіксовано 3 випадки випалювання сухих рослинних решток у межах дачних ділянок. Складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення на громадян за ст. 77-1 КУпАП. Один з порушників у брутальній формі відмовився від надання будь-яких пояснень, загасив вогонь та покинув місце події. Проводяться оперативні дії для встановлення особи порушника.
У результаті об’їзду с.Шляхнитці, с.Лозова, с.Дубівці зафіксовано 8 випадків спалювання залишків рослинності. На 4-х осіб складено протоколи про адмінправопорушення за ст. 77-1 КУпАП.
У ході рейдових об’їздів також проводиться роз’яснювальна робота з населенням про шкідливість спалювання відходів та рослинних решток. Адже побороти складений стереотип надзвичайно важко. Виникає питання: що робити з тим баченням? Відповідь проста. Кожен може компостувати рослинні рештки на своїй земельній ділянці, а в подальшому ще й отримати органічне добриво, або ж орган місцевого самоврядування організовує їх збір і вирішує питання централізовано.