Головна Новини На Тернопільщині імунітет до COVID-19 має 35% жителів

На Тернопільщині імунітет до COVID-19 має 35% жителів

35% жителів Тернопільщини мають антитіла до COVID-19. Про це повідомила у програмі “Сьогодні. Головне” головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук.

За її словами, для подолання епідемії необхідний колективний імунітет до 80%.

Чайчук каже, що антитіла захищають від коронавірусу від трьох до шести місяців. Однак у людей із слабким імунітетом можливі повторні захворювання. В області наразі зареєстровано 52 таких випадки, повідомляє Суспільне.

“Щодня ми моніторимо ситуацію на виявлення імуноглобуліну G, такі дослідження проводяться в усіх закладах охорони здоров’я, відсоток позитивних людей складає 35,1%. Це ще не є дуже високий показник. Але кожного дня ми спостерігаємо, що цей відсоток зростає, як мінімум, на одну десяту. Якщо на початку тижня ми говорили про те, що на рівні 32%, то зараз ми маємо 35,1%”, – розповіла Чайчук.

За прогнозами обласного лабораторного центру, до жовтня на Тернопільщині може сформуватися колективний імунітет до COVID-19, достатній для подолання пандемії. Однак в епідеміологів занепокоєння викликають повторні випадки зараження та мутація коронавірусу.

Читають також: 85 захворіли, 4 померли: “ковід” на Тернопільщині