Головна Новини На Тернопільщині є село, жителям якого не потрібно їхати на заробітки

На Тернопільщині є село, жителям якого не потрібно їхати на заробітки

Про дивовижне село Лосятин і ще більш дивовижних його жителів розповів телеканал Зік. Як зясувалося, село успішно розвивається. Селяни живуть у достатку, працюють та заробляють самі на себе. І їм аж ніяк не потрібно їхати за кордон.

Кореспондент розповів, що вони створили два кооперативи, торгують молоком та полуницею. Вони показали себе настільки добре, що з ними захотіли працювати благодійні фонди та виробництва з усього світу.

У сюжеті йдеться про те, що корову Лиску пані Надія отримала від кооперативу безкоштовно. Щодня тварина дає 20 літрів молока. То ж за місяць жінка отримує за нього майже 2 тисячі гривень.

Загалом від кооперативу селяни отримали 20 корів та 10 свиней вартістю півмільйона гривень. Гроші на них дав Міжнародний благодійний фонд і приватні підприємства.

Заробляють в селі і на ягодах. Люди, котрі їх вирощують, об’єдналися в кооператив “Ягідний край”. Їм програма розвитку ООН виділила 400 тисяч гривень на морозильну камеру. Місцеві мешканці вирощують полуницю і малину, а з сухих гілок роблять паливні брикети і використовують їх для обігріву домівок. На лінію із виготовлення таких брикетів ООН ще додатково виділила понад 300 тисяч гривень.

 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LtOlzykjZ1g&w=560&h=315]