Головна Новини На Тернопільщині є мальовниче містечко із Європейським відтінком

На Тернопільщині є мальовниче містечко із Європейським відтінком

У ФБ розповіли про старовинне містечко на Тернопільщині – Чортків.

“Невеличке місто Чортків, розташоване на річці Серет, відомо вже кілька століть і зазнав за свою історію багацько пригод та змін влади. Сьогодні – це зручне містечко, із легким, але відверто відчутним європейським шармом, який не змогли вбити навіть десятиліття радянської окупації.

Вузенькі вулички, бруківка, старі квартали (місцями надто заставлені рекламою, як і завжди), старовинний замок, унікальна дерев’яна ратуша, величезна синагога, дерев’яні церкви та величний Домініканський костел Матері Божої, святого Розарія і святого Станіслава – гуляти із фотоаппаратом по Чорткову суцільне задоволення.

Замок Гольских, який розташований так, нібо намагається показати, як не треба будувати фортифікаційні споруди – адже стоїть попід горою, останнім часом приводять до ладу. Йому пощастило – замок включили до заповідника “Замки Тернопілля” і тепер там не пустка й розруха, а прибрані фотогенічні руїни, крізь які видно майже все місто із його сучасної еклектикою: тут тобі костел 17 століття і тут же телекомунікаційна вежа, яка буде становити цінність хіба що через сотні років як зразок типового радянського урбанізму.

Містечко, яке не набридає у будь-яку пору року. Містечко, куди хочеться повертатися через певний час, аби переконатися, що історія жива, а краса – вічна.

А як завітаєте до Чорткова, не проґайте нагоду пообідати у чудовій аутентичній ресторації їдальні-музеї “Пан Чартковський” – повірте, ви не пожалкуєте!”

Джерело: Ukraina Incognita