Головна Новини На Тернопільщині юна дівчина та іноземець встановили рекорд України (Фото)

На Тернопільщині юна дівчина та іноземець встановили рекорд України (Фото)

Міські голови Чорткова та Заліщик – Володимир Шматько і Алла Квач – нагородили англійця та тернополянку, котрі встановили рекорд України з швидкісної їзди на мотоциклі з пасажиром.

Англієць Алекс Філліпс, котрий мешкає в Україні, з пасажиркою Ольгою Фатюк на мотоциклі розігнався до 293,5 кілометрів на годину, встановивши абсолютний рекорд України.

Встановлення рекорду відбувалось на Тернопільщині, поблизу Заліщик, де є якісна дорога, що дозволила розігнати мотоцикл до такої шаленої швидкості, пише Думай. Варто зауважити, що на час встановлення рекорду відведена ділянка дороги була перекрита для руху інших транспортних засобів, повідомили у міській раді.

Мотоцикліст Алекс не приховував емоцій: «Над цією перемогою протягом тривалого часу плідно працювала вся наша велика команда. Ми постійно вдосконалювали мотоцикл, робили його швидшим. І коли ми вже встановили рекорд, до кінця не усвідомлювали цього, просто не могли повірити».

Англієць скромно запевнив, що найбільший внесок у перемогу зробила молода дівчина Оля. Адже на такій швидкості пасажиру значно важче, аніж водію. Алекс постійно задавався питанням – як у такій тендітній дівчині може бути стільки відваги?

Алекс Філліпс трішечки заглянув у майбутнє, анонсуючи бажання ще раз повернутись на трасу, котра принесла йому визнання: «Плануємо продовжувати тренування, аби у вересні 2020 року повернутись на Тернопільщину та показати ще кращий результат – потрапити до Книги рекордів Гіннеса».