Головна Новини На Тернопільщині ще 23 учасники АТО отримали земельні ділянки

На Тернопільщині ще 23 учасники АТО отримали земельні ділянки

На Тернопільщині продовжують виділяти земельні ділянки учасникам антитерористичної операції. Сьогодні голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна вручив ще 23 учасникам АТО документи на отримання землі, яка знаходяться у напрямку автодороги Львів-Тернопіль. Очільник Тернопільщини подякував військовослужбовцям за те, що захищають територіальну цілісність рідної держави та обороняють її від агресора.
За словами Степана Барни, виділення земельних ділянок – це можливість, подякувати тим, хто захищав і захищає територіальну цілісність нашої держави на Сході України.
«В Тернопільській області виділено понад 4 800 земельних ділянок учасникам антитерористичної операції – це один з найкращих показників в Україні. Ми і надалі будемо продовжувати цю традицію. На жаль, мають місце й прикрі випадки, коли органи місцевого самоврядування не завжди йдуть на зустріч у виділенні земельних ділянок, але ми маємо зробити все для того, щоб кожен учасник антитерористичної операції отримав таку допомогу, мав можливість господарювати на власній землі, де побудує будиночок, де посадить деревце», – зазначив Степан Барна.
У Головному управлінні Держгеокадастру розповіли, що загальна кількість ділянок, переданих у власність учасникам АТО та родинам загиблих військовослужбовців, розташованих на даному масиві – близько 700.
«Дякуємо нашій владі, яка не забуває про тих, хто зараз на передовій, адже кожен вносить свій вклад у розвиток своєї держави. Кожен повинен починати зміни на краще з себе. Я як матір двох неповнолітніх дітей знаю, що будучи у зоні АТО, мої діти матимуть свій клаптик землі. Тут буде колись квітучий сад гарні кольорові квіти, бігатимуть діточки. Дуже хочу, щоб ця війна найшвидше закінчилася і на нашій землі запанував мир та спокій», – поділилася механік польового вузла зв’язку 44-ої окремої артилерійської бригади Уляна Чепіль.
Учасник антитерористичної операції Петро Андрухів, який сьогодні отримав земельну ділянку, вирішив стати на захист рідної держави коли дізнався про вагітність дружини, адже вважає, що діти мають зростати у мирній країні. За його словами, місце, де отримав землю, гарне: «Тут красива природа, тому будемо освоюватися. Сусідів знаю добре – це мої бойові побратими, з якими разом були пліч-о-пліч та багато пройшли. Це дуже зближує», – наголосив Петро Андрухів.