Головна Новини На Тернопільщині ще двоє дітей-сиріт отримали житло від держави

На Тернопільщині ще двоє дітей-сиріт отримали житло від держави

Належної уваги та підтримки як ніхто інший потребують діти-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування. Відтак в області ведеться чітка і злагоджена робота, спрямована на забезпечення житлом даної категорії. Про це наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час урочистого вручення ключів від квартири, придбаної коштом держави для двох дітей-сиріт, які виховуються в дитячому будинку сімейного типу в селі Залісці Шумського району.

Квартира, що отримали 18-річний Віталій Стельмах та 17-річний Володимир Романюк, — двокімнатна, загальною площею 62,4 м. кв. Розташована у зведеному торік будинку покращеного планування.

Хлопці перебували на позачерговому квартирному обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

«Дякую державі за таку чудову можливість отримати власну домівку. Тепер я матиму куди повертатися у перервах між навчанням, — розповів Володимир. — По закінченню школи планую вчитися у Львові, а потім працювати у машинобудівній галузі».

Натомість Віталій хоче вступити до тернопільського навчального закладу, аби освоїти фах механіка.

«Завдяки цій підтримці держави я отримав певний старт для подальших звершень. Тепер за жодних обставин не виїжджатиму за кордон і працюватиму лише тут, на рідній землі», — переконаний хлопець.

Майже 6 млн 26 тис. грн додатково виділено цьогоріч на вирішення проблематики забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відтак впродовж двох останніх років на цю потребу було спрямовано майже 10 млн грн, повідомив Степан Барна.

«Вірю у те, що такі кроки матимуть логічне продовження. На даний час ми забезпечили житлом вже понад 12 дітей вказаної категорії. Наші діти повинні залишатися в Україні й мати змогу реалізувати себе тут. Важливо наголосити, що робота у даному напрямку повинна проводитися не лише у розрізі політики держави, а й спільно з органами місцевого самоврядування, керівництва містечок та сіл нашого краю», — підсумував очільник області.

Довідково:

Віталій Стельмах проживає та виховується в дитячому будинку з 2006 року, в який потрапив з будинку дитини. У 2003 році в хлопця померла мати, у 2009 році — батько.

Володимир Романюк в дитячому будинку сімейного типу виховується з 2007 року, після позбавлення матері батьківських прав. Після смерті матері у 2012 році набув статусу дитини-сироти.

Обоє хлопців навчаються в 11-му класі Залісцівського НВК Шумського району.

Мати-вихователька — Любов Бальчос на даний час виховує дев’ятьох дітей — семеро прийомних та двоє рідних. Раніше у її дитячому будинку сімейного типу проживало 18 діток — семеро рідних та 11 прийомних.