Головна Новини На Тернопільщині шахраї “торгують” паливними картками: жертви втрачають тисячі гривень

На Тернопільщині шахраї “торгують” паливними картками: жертви втрачають тисячі гривень

Продаж паливних карток через мережу інтернет чи по телефону  – один з видів шахрайства. У пастку невідомих потрапив і житель Бережан. Сьомого липня до чоловіка зателефонували невідомі, представилися представниками однієї із компаній, яка займається продажем пального.
Пропозиція зацікавила чоловіка і він погодився придбати солярки на десять тисяч гривень. Додзвонювач сказав, що гроші потрібно кинути на номер мобільного телефону і після їх зарахування прийти по картки на заправку.
Чоловік все так і зробив, але коли прийшов за вказаною адресою, то зрозумів, що став жертвою шахраїв. На автозаправній станції повідомили, що жодних паливних карток дистанційно вони не реалізовують, а телефон “продавця” перестав відповідати.
За допомогою чоловік звернувся до поліції. Даний факт слідчі внесли до ЄРДР згідно статті 190 ККУ – шахрайство.
Керівництво автозаправних станцій наголошує, що укладання договорів на постачання чи купівлю пального гуртовими партіями та продаж талонів чи паливних карток здійснюється лише в офіційних регіональних представництвах.
Представники мережі автозаправних станцій просять клієнтів бути пильними і не вестися на будь-які пропозиції від невідомих осіб.
Відділ комунікації поліції