Головна Новини На Тернопільщині чоловік облаштував енергонезалежний будинок (відео)

На Тернопільщині чоловік облаштував енергонезалежний будинок (відео)

Віталій Тененьський з села Чернихівці Збаразького району встановив сонячні панелі на даху власного будинку і на городі. Зараз у нього домашня сонячна електростанція на 30 кіловат. Її облаштував у червні 2015 року.

Віталій розповідає, що на встановлення сонячної електростанції витратив 25 тисяч доларів. Сума окупилися йому за чотири роки. Оскільки Віталій один із перших перейшов на сонячну енергетику, то має один із найвищих “зелених тарифів”, повідомляє Тернопіль 1

Аби заробляти на сонячній енергії, потрібно дуже уважно поставитися до вибору панелей, застерігають експерти. Неякісне обладнання може обернутися значними витратами в майбутньому. Тож слід обирати лише перевірених виробників, які дають гарантію та відповідають за якість панелей. Дуже важливо врахувати сам проект будівництва сонячної електростанції Зелений тариф в Україні запровадили 11 років тому. Громадяни купують та монтують сонячні батареї, вітряки та інші альтернативні електростанції. А держава зобов’язалася купувати в них залишки енергії.

Оксана Смільська, Оксана Задорожна
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LdGEuQGXgW8&w=560&h=315]