Головна Новини На Тернопільщині чоловік вирощує лимони на власному підвіконні

На Тернопільщині чоловік вирощує лимони на власному підвіконні

На Тернопільщині чоловік вирощує лимони на власному підвіконні та отримує ароматні та соковиті плоди. Вага зрілих плодів становить 0,8-1 кг. Олег Тихий займається вирощуємо 15 сортів цитрусових, пише agronews.

Садівник розповів, що перше дерево він придбав в далекому 2000 році. Це дерево було сорту Пандероза. Фрукт на цій рослині дозріває 9 місяців. Чоловік зазначив, що вже через рік у нього був перший домашній лимон з вагою 800 грам.

Олег Тихий розповів, як він доглядає за рослинами – в зимовий період полив раз на тиждень і підгодівля органічними добривами, а в літній період полив частіше і догляд ретельніше. Садівник зазначив, що екзотичні дерева добре приживаються в наших умовах, але їх необхідно захистити від шкідників і хвороб.

Догляд за лимонами – невибагливий, полив і підгодівля, а також промивка крони від пилу. Пересаджувати лимони краще навесні, щоб дерева приживалися в новому горщику і давали плоди. Грунт для рослин потрібен спеціальний. Він продається в магазинах і призначений для цитрусових рослин.