Головна Новини На Тернопільщині чоловіка судили за вбивство дворового собаки

На Тернопільщині чоловіка судили за вбивство дворового собаки

собака

На Лановеччині судили чоловіка за побиття палицею дворового собаки, який від отриманих травм загинув. Обвинуваченому присудили 17000 гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Лановецького районного суду від 15 листопада. Як вбачається із обвинувального акту, 9 серпня 2021 близько 21-ї години господар на своєму подвір’ї вдарив кілька разів дворового собаку палицею, чим завдав численних травм тулуба та внутрішніх органів, які призвели до особливих мук та в подальшому до смерті тварини.

Дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 299 КК “Жорстоке поводження з тваринами”.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, сказав, що більше робити такого не буде. Розказав, що почув гавкіт свого собаки та пищання іншого собаки на своєму подвір’ї. Побачив, що його пес тримає за хребет іншого. Тоді взяв дерев’яний держак від сапи і почав бити свого собаку. Разом з тим кілька разів вдарив іншого собаку. Коли його собака відпустив чужинця, то він взяв його та виніс з подвір’я.

З урахуванням визнання вини обвинуваченим та позицією інших учасників справи, суд не став досліджувати докази. Він визнав обвинуваченого винуватим у вищезгаданому злочині та присудив 17000 гривень штрафу.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення, пише Тернопільська Липа