Головна Новини На Тернопільщині через смерть молодого хлопця піднялося усе село

На Тернопільщині через смерть молодого хлопця піднялося усе село

У ніч з 11 на 12 лютого у селі Озерна Зборівського району трапилася страшна трагедія. На пішохідному переході іномарка збила 26-річного місцевого жителя Андрія Беркиту. Від важких травм хлопець помер. Медики не змогли врятувати йому життя.

Односельці були дуже обурені цієї подією, люди кажуть, що на тому місці дуже часто трапляються ДТП.  Також селяни дуже співчувають родині  загиблого хлопця. Розповідають, що він був напівсиротою, бо кілька років тому від важкої хвороби загинула його матір. Батько поїхав на заробітки. Тож, коли із Андрієм трапилося нещастя, був за кордоном.

14 лютого жителі села Озерна вийшли на масовий протест.  Вони перекрили дорогу у тому місці, де іномарка збила Андрія та вимагали зустрічі із владою.

Люди кажуть, що так більше не може тривати. Адже вони щодня потерпають за життя дітей. Бо неподалік і школа, і магазини, і заклади громадського харчування. Водії, не збавляють швидкості, не реагують на пішохід. Люди вимагають встановити на тому місці світлофор, щоб хоч якось убезпечити дорожній рук.

На зустріч до пікетувальників приїхали перший заступник голови ОДА Іван Крисак та перший заступник начальника служби автомобільних доріг Володимир Хемій. Вони вислухали усі побажання жителів села та пообіцяли, що як тільки дозволять погодні умови, поставлять дорожні знаки та світлофор.

Батько загиблого Андрія, пан Володимир каже, якщо влада не виконає обіцянок, то люди на тривалий час перекриють трасу. А ще чоловік розповів, що у нього є відеозапис, на якому видно як автівка, що збила його сина, рухалася зі швидкістю 150км/год.  Водій навіть не пригальмував. У Той вечір Андрій відпочивав із друзями і відлучився від компанії на кілька хвилин, саме у той час і трапилося непоправне. Окрім того пан Володимир додав, що експертиза підтвердила, що алкоголю в крові його сина не було. А ось водій іномарки, до слова, тернополянин, жодного разу не телефонував, і на похороні не був. Батько каже зробить усе, щоб винуватець відповів за свої дії.

Джерело: Нова Тернопільська