Головна Новини На Тернопільщині через сказ гинуть корови

На Тернопільщині через сказ гинуть корови

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області інформує що в одному з домогосподарств с. Рудка Кременецького району з різницею у декілька днів загинули дві корови .
Спеціалісти Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області та Кременецької районної державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотичне розслідування щодо обох випадків. Фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії підтвердили захворювання тварин на сказ.
Трупи тварин утилізовано.
Тварини, які є в даному господарстві (2 голови ВРХ, один кінь, дві свині, один собака і чотири коти) та контактні тварини із інших господарств (11 голів ВРХ, 4 коней, 1 собака, 4 коти), вакциновано проти сказу. В дворі та в господарських будівлях проведено вимушену дезінфекцію хлорним вапном.
04.12.2019 р. проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кременецькій РДА, та відкрито неблагополучний пункт щодо сказу ВРХ і затвердила план заходів щодо ліквідації даного захворювання.