Головна Новини На Тернопільщині через прокльони і теля до крові побилися дві пенсіонерки

На Тернопільщині через прокльони і теля до крові побилися дві пенсіонерки

 У Гусятинському районі на пвсовищі побилися дві пенсіонерки. 

Про це повідомляють Тернопільські події з посиланням на рішення Гусятинського районного суду. 

22 серпня 2020 року близько 08 години 00 хвилин потерпіла виганяла худобу на пасовище, яке розташоване на відстані близько 500 м. від її домогосподарства у с. Увисла, Гусятинського району Тернопільської області. На пасовищі вона зустріла свою сусідку із якою у неї виник словесний конфлікт на ґрунті неприязних відносин.

В подальшому, під час словесної суперечки в сусідки виник злочинний умисел на заподіяння тілесних ушкоджень потерпілій, реалізуючи який вона підійшла до останньої. Тримаючи у правій руці металевий прут, підозрювана нанесла ним один удар в ділянку голови зліва. Від вказаного удару жінка отримала тілесне ушкодження у вигляді забійної рани лобової ділянки волосистої частини голови зліва.

В подальшому конфлікт ними був припинений сином однієї з жінок . Внаслідок злочинних дій, жінка спричинила потерпілій тілесне ушкодження у вигляді забійної рани лобової ділянки волосистої частини голови зліва, яке за ступенем тяжкості належить до легкого тілесного ушкодження, що призвело до короткочасного розладу здоров`я.

Підозрювана розповіла, що потерпіла нібито прокликлинала її та її онуків та навмисно відганяла теля, через що конфлітк переріс у бійку. 

Чоловік потерпілої розповів, що коли він приїхав підозрювана вже йшла по городі додому та обзивала дружину образливими словами. Його дружина була вся в крові, була розбита голова, текла кров та синяки. Зі слів дружини, била її залізним штиром, а конфлікт припинив син обвинуваченої. Після чого вони поїхали в Гусятинську лікарню, де дружині надали медичну допомогу. На даний час в дружини часті головні болі, вона постійно дуже нервова, п`є заспокійливі таблетки. 

Суд визнав пенсіонерку винною. Державі вона має сплатити 1 360 грн штрафу. 

Також вона повинна сплатити потерпілій: 3705 18 копійок матеріальної шкоди та 3000(три тисячі) гривень моральної шкоди та 3500(три тисячі п`ятсот) гривень витрат, понесених на правову допомогу.