Головна Новини На Тернопільщині через порушення анулювали сотні ліцензій на торгівлю алкоголем та цигарками

На Тернопільщині через порушення анулювали сотні ліцензій на торгівлю алкоголем та цигарками

На території Тернопільської області здійснюють діяльність 7 підприємств-виробників підакцизної продукції, які є платниками акцизного податку до державного бюджету. Впродовж трьох кварталів цього року вони сплатили до державного бюджету 12,7 млн грн акцизного податку. Зокрема, від виробництва горілчаної продукції до казни надійшло 12,5 млн грн цього платежу.

У січні-вересні цього року надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів склали 78,4 млн грн, що на 9,7 відс. більше, ніж очікувалось. Відтак, місцеві бюджети додатково отримали 6,9 млн гривень цього платежу.

Цьогоріч податківці Тернопільщини провели 213 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. До порушників застосували фінансові санкції на суму 8,9 млн гривень.

За результатами проведених перевірок встановили 244 порушення законодавства, що регулює виробництво та обіг підакцизних товарів, їх реалізацію. Так, у 60 випадках торгували алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, у 34 – здійснювали роздрібну торгівлю тютюновими виробами з полиць самообслуговування, а в 27 – торгували алкоголем без ліцензій.

З початку року анульовано 224 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 167 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

На початок жовтня кількість діючих ліцензій становить 4629, з них 2515 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2114 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Відділ пресслужби Головного управління ДПС у Тернопільській області.