Головна Новини На Тернопільщині через АЧС знищили цілу ферму свиней

На Тернопільщині через АЧС знищили цілу ферму свиней

17 січня власник свиноферми, що розміщена в м. Бучачі по вул.. Галицька,проінформував Бучацьке РУ ГУ ДПСС, про те, що у нього почали хворіти свині. При огляді поголів’я встановлено, що в господарстві утримувалося 67 голів свиней. При проведенні клінічного огляду виявлено 2 свиноматок з ознаками пригнічення, відказу від корму. Молодняк віком 2-4 місяці з ознаками бронхопневмонії, відмічався кашель при їх русі, температура тіла доходила до верхньої границі норми. Даним тваринам було надане симпноматичне лікування. 23.01.2018р. прийнято рішення провести з діагностичною метою вимушений забій однієї хворої тварини.
Відібрані зразки направлено в Тернопільську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживіачів. 24.01.2018 року відібрані зразки доставлені в Львівську регіональну Державну лабораторію ветеринарної медицини для проведення дослідження. Лабораторними дослідженнями в Львівській РДЛВМ (експертиза №000097п.м./018 від 25.01.2018 року ) встановлено діагноз – “Африканська чума свиней” 26.01.2018р. всі тварини знищені безкровним методом та утилізовані методом спалювання, місце ростину піддане дезінфекції та проведено подворовий обхід прилеглих житлових будинків.

Дана НС пов’язана з окремим випадком екзотичного та особливо небезпечного інфекційного захворювання сільськогосподарських тварин і підлягає класифікації за Код – 20731, ознакою 2.39-Захворювання сільськогосподарських та диких тварин на екзотичні та особливо небезпечні інфекційні (карантинні) хвороби: африканська чума свиней, Ньюкаслська хвороба, сибірка, ящур тощо