Головна Новини На Тернопільщині церкву “забирали” з болгарками і в балаклавах

На Тернопільщині церкву “забирали” з болгарками і в балаклавах

 10 червня, бійці та активісти НВР “Правий Сектор”, ВО “Тризуб” ім. С. Бандери допомогли громаді села Колосова, Кременецького району повернути храм.

«Уже довший час Московський Патріархат “владарював” у храмі та не пускав вірян КП в середину, адже за допомогою незаконної приватизації отримав право власності на цю культову споруду. Постановою від 2.06. суд скасував це рішення, визнавши свідоцтво недійсним. Проте “емпешники”, нехтуючи Законом України, повісили на двері церкви замки і не впускали вірних КП в середину. На компроміс вони також не йшли – люди пропонували почергове Богослужіння, але псевдо-власники відмовилися.

Що ми маємо – церква належить громаді КП, ключ від храму в представників МП, вони відмовляються його віддавати, цим порушуючи постанову суду, віряни не можуть зайти в середину. Жителям села не залишалось нічого іншого, як за допомогою болгарки зняти замки з дверей та увійти в храм.

У висновку, віряни Київського Патріархату на всіх правах є законними користувачами храму. Правда перемогла!

Позиція “Правого сектору” залишається незмінною. Жодна конфесія не може тримати прихожан у своєму підпорядкуванні насильно, а тим паче філія РПЦ – московський патріархат. Адже нині Україна веде війну зі споконвічним ворогом і агресором – московською імперією. Московська церква виступає представником інтересів Московії! Вона перетворює своїх прихожан на україноненависників та відкрито демонструє свою підтримку необільшовицьким окупантам.

Нагадуємо, що надалі будемо відстоювати створення Української Помісної Христової Церкви будь-якими доступними методами!

Кожна громада РПЦ, котра хоче змінити підпорядкування Київському Патріарху отримає від “Правого сектору” належну підтримку» – повідомили в організації.