Головна Новини На Тернопільщині християни платять церкві податки?

На Тернопільщині християни платять церкві податки?

Тема добровільних пожертв набрала великого галасу у соцмрежах. Люди обговорювали добровільно-примусові пожертви на лікарню, батьки – в школи та садочки. Дійшла черга і до святого. Недавно у соцгрупі Від Тернополя до Тернополя з’явилася новина під назвою “У Великих Бірках Церква обкладає жителів села податком”. У ній розповідається про те, що у вказаному селі не залежно чи відвідуєш ти храм Божий, чи ні, маєш здати на потреби церкви 20 грн. Усе це записують у зошит ще й кажуть розписатися.

Обговорення теми набирає все нових обертів. Одні обурюються, мовляв, а що тут такого. Спокон віків церква була на утриманні селян, громади. До того ж при курсі долара понад 26 грн, 20 гривень на пожертву – це мізер. Інших обурює той факт, що часто списки із пожертвами, а скоріше із боржниками вивішують на дверях церкви. А потім у людей тицяють пальцями, мовляв, як так.

Ця тема і справді має два боки. Та Реально стало відомо про село на Теребовлянщині. Там священик вивісив прейскурант із послугами просто на дверях Храму. Щоб люди знали скільки коштують хрестини, а скільки похорони.Якщо ж житель села не має змоги заплатити таку суму, звертається до настоятеля в інше село.