Головна Новини На Тернопільщині хочуть рекордно підняти плату за розподіл газу

На Тернопільщині хочуть рекордно підняти плату за розподіл газу

«Тернопільміськгаз» хоче збільшити вартість доставки з 0,88 грн. до 2 грн. 90 коп. – це плюс 230 відсотків, а ПрАТ «Тернопільгаз» планує встановити плату за транспортування – 4,99 грн. замість наявних 1,79 грн. – це плюс 179 відсотків! Про подібні плани газовиків озвучив голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог, пише “Номер один”.

– Опалювальний сезон розпочався, були перепитії з тарифами на газ та холодними приміщеннями шкіл, садочків, лікарень. Та ніби то вже всюди тепло нарешті є, аж тут новий «приємний» сюрприз чекає українців від газорозподільних компаній. Українські облгази мають намір рекордно підняти плату за розподіл газу (так звану доставку). В середньому ж по країні тариф хочуть підняти з нинішніх 1,44 грн. до 4,14 грн. за кубометр. А у декількох областях тариф може вирости з 1,5-1,7 грн. до майже 9 гривень. Це приблизно стільки ж, скільки коштує саме блакитне паливо у більшості постачальників. Та найцікавіше, що якщо такі тарифи на транспортування газу таки затвердять, то ми будемо платити більше не тільки зараз в опалювальний період, а навіть якщо газом взагалі не користуємося, але підключені до мережі, тобто протягом усього року!, – заявив Віктор Козорог.

І на завершення риторичні питання – чим обгрунтоване підняття тарифу саме на розподіл, що змінилось в обслуговуванні?! І чому пересічному українцю приходитимуть в такому разі захмарні платіжки незважаючи на те, чи використовував він взагалі блакитне паливо?!