Головна Новини На Тернопільщині хотіли віддати позашкільний заклад під поліцейську станцію

На Тернопільщині хотіли віддати позашкільний заклад під поліцейську станцію

Не віддавати будівлю позашкільного закладу під поліцейську станцію вимагали сьогодні мешканці Скала-Подільської громади. Про це повідомив голова громади Віктор Мирончук, пише Суспільне Тернопіль

За його словами, рішення виділити цю будівлю для поліцейських у вівторок 26-го травня прийняв виконавчий комітет Скала-Подільської селищної ради.

Будівля, в якій з 1989 запрацював позашкільний заклад, зведена за часів Австро-Угорської імперії. Зараз сюди на гуртки ходять 159 дітей, – розповіла керівниця закладу Валентина Стефіна:

“Є у нас 11 груп і 9 гуртків. Колись ми займалися тільки натуралістичною роботою, але на прохання батьків і дітей ми відкривали різні гуртки. У нас були і ляльки-мотанки, і писанкарство, і ляльковий театр, і любителі тварин”.

Керівниця гуртків “Дитячого парку” Аліна Червоноока зауважила, що інше приміщення для занять не підходить:

“У мене є маленькі дослідники біорозмаїття. Якщо я їх посаджу в школі за парту, то я їм буду розказувати тільки про голонасінні, покритонасінні і так далі, то в них рано чи пізно закипить той їхній маленький мозочок. Дитина хоче вийти і помацати ту рослинку”.

У будинку культури відбулися збори громади. На них керівники гуртків, діти, які ходять у “Дитячий парк” та їхні батьки з головою громади обговорили, що вони не погоджуються на передачу будівлі під поліцейську станці. Натомість пропонували це питання винести на громадське обговорення.

Голова Скали-Подільської ОТГ Віктор Мирончук розповів, чому вирішили виділити будівлю, де займаються діти під поліцейську станцію:

“Почалося все ще з минулого року, коли були прийняті постанови про те, що в кожній громаді мають бути поліцейські. Особливістю нашої громади є те, що, на жаль, об’єктів комунальної власності в центрі громади, їхня кількість обмежена.Позашкільний заклад планували перенести в іншу будівлю, де б була більша площа”.

Конфліктне питання стосовно будинку творчості вирішили самі поліцейські, яким ця будівля не підходить. Сьогодні, каже Віктор Мирончук, отримав таке повідомлення від поліцейських:

“Там не витримуються певні вимоги, зокрема, відсутній санвузол, захисне обладнання, пандуси та інше”.

Це означає, що гуртківці Скала-Подільської громади і далі займатимуться в своєму будинку творчості.