Головна Новини На Тернопільщині фермер кидався під комбайни

На Тернопільщині фермер кидався під комбайни

суд

Крики, кидання під колеса та суперечки – усе це відбувалося у четвер, 22 вересня, у селі Городниця Підволочиського району на території фермерського господарства. Конфлікт виник між господарниками та представниками виконавчої служби.

 

За словами начальника Підволочиського відділу поліції Андрія Купчака, ця історія тягнеться ще з 2012 року. Саме тоді власники фермерського господарства взяли у лізинг під виплату комбайн для обробки землі вартістю один мільйон 350 тисяч гривень. Проте гроші в визначений термін вони не сплатили і компанія подала на них у суд через борг.

 

“Феміда” стала на бік лізингової компанії і прийняла рішення про вилучення транспорту у недобросовісних позичальників. В лютому 2016 представники виконавчої служби прийшли на територію господарства аби виконати рішення суду. Їх не пропустили.

 

22 вересня виконавці знову вирішили спробувати вилучити транспорт. За допомогою про забезпечення громадського порядку звернулися до правоохоронних органів.

 

Цього разу виконавцям вдалося потрапити на територію, але ідентифікувати транспорт вони не змогли – номери були збиті, а таблички на комбайні не відповідали тим, які мали бути.

 

Андрій Купчак стверджує, що жодних бійок на території господарства не було. Проте і транспорт забрати не вдалося. Один з власників ліг під колеса, аби комбайн не виїхав за межі території.

 

На сьогодні відкрито кримінальне провадження відповідно до статті 382 ККУ – невиконання судового рішення. Тривають слідчі дії.