Головна Новини На Тернопільщині у 2020 році «Контінентал Фармерз Груп» сплатила понад 574,3 млн...

На Тернопільщині у 2020 році «Контінентал Фармерз Груп» сплатила понад 574,3 млн грн податків і спрямувала 13,2 млн грн на соціальні проекти

«Контінентал Фармерз Груп» відзвітувала про сплачені у 2020 році податки та реалізовані соціальні проекти. Зокрема, за попередній рік підприємства Компанії, розташовані в Тернопільській обл., сплатили 574,3 млн грн податків. Розмір соціальних інвестицій, які «Контінентал» виділив минулого року населеним пунктам Тернопільщини, перевищив 13,2 млн грн.

Незважаючи на складнощі, пов’язані з COVID-19, «Контінентал» не забував про щоденні потреби й проблеми громад. Кошти соціального бюджету виділяли, щоб реалізувати проекти у сферах благоустрою, духовності, інфраструктури, культури. Серед наймасштабніших — ремонт будинку культури в с. Панасівка Підволочиського р-ну (183,5 тис. грн) та клубу в с. Мала Лука Гусятинського р-ну (188,3 тис. грн), встановлення тротуарної плитки в с. Мислова Підволочиського р-ну (100 тис. грн), ремонт дитячого відділення в районній лікарні м. Шумськ (98 тис. грн) та амбулаторії в с. Оліїв Зборівського р-ну (майже 100 тис. грн).

Понад 2 млн грн за 2020 рік агрохолдинг спрямував, щоб реалізувати інфраструктурні проекти на території області. За ці кошти вдалося відновити або ж суттєво покращити дорожнє покриття в таких селах: Вілія (Шумський р-н), Чернихів (Зборівський р-н), Васильківці (Гусятинський р-н), Винятинці (Заліщицький р-н). Окрім того, з допомогою «Контінентал Фармерз Груп» облаштували водогін у с. Слов’ятин Бережанського р-ну та с. Високе Монастириського р-ну.

Аграрії приділили увагу й духовним потребам громад. Зокрема, у 2020-му Компанія виділила 1,1 млн грн на фінансову підтримку церков області. На кошти із соціального бюджету вдалося відремонтувати церкви в с. Калинівка Зборівського р-ну, с. Заставці Монастириського р-ну, с. Вага Підгаєцького р-ну, перекрити храм у с. Новосілки Заліщицького р-ну, укріпити мур біля церкви в с. Винятинці, а ще — фінансово підтримати церковні громади в с. Смиківці Тернопільського р-ну, с. Палашівка Чортківського р-ну, с. Вибудів Козівського р-ну.

Піклувалася «Контінентал Фармерз Груп» також про найменших: придбали ігровий комплекс для НВК в с. Бишки Козівського р-ну, оновили меблі в садочку с. Оришківці Гусятинського р-ну, встановили альтанку на території навчально-виховного комплексу в с. Угринь Чортківського р-ну. Компанія також допомагала ремонтувати та оновлювати навчальні заклади, зокрема профінансувала заміну вхідних дверей у школі с. Устя-Зелене Монастириського р-ну та вікон у навчальному закладі с. Вербів Підгаєцького р-ну.

Значну частину коштів — 869,2 тис. грн — аграрії спрямували на налагодження благоустрою області. Одним з наймасштабніших проектів було встановлення погруддя Є. Олесницького в с. В. Говилів, звідки відомий діяч родом, — на це «Контінентал» виділив 106 тис. грн. Також завдяки фінансовій підтримці агрохолдингу в с. Суходіл навели лад навколо могили борцям УПА (80,7 тис. грн).

Ще однією статтею витрат у соціальному бюджеті «Контінентал» стала підтримка культури — сума соціальних інвестицій, спрямована на цю галузь, перевищила 1,3 млн грн.

У 2020 році Компанія продовжила підтримувати розвиток кооперації. Щоб придбати обладнання для кооперативів та організувати навчальні заходи для їхніх учасників, «Контінентал» виділив 698,1 тис. грн. Зокрема, у Тернопільській обл. було надано поворотну фінансову допомогу по 200 тис. грн СОКу «Бджолина мрія», що діє в Зборівському р-ні, та кооперативу «Волошковий край» з Бережанщини. Також минулого року працівники «Контінентал Фармерз Груп» провели вже традиційний «Марафон лип», висадивши разом з громадами більш як 4 тис. дерев.

З детальною інформацією про соціальні інвестиції та податкові відрахування «Контінентал Фармерз Груп» можна ознайомитися на спеціальній онлайн-платформі, розміщеній на офіційному сайті Компанії (https://cfg.com.ua/). Вона в режимі реального часу відображає детальну інформацію про сплачені податки та соціальні інвестиції в кожному регіоні присутності «Контінентал». Компанія стала першою серед аграріїв України, хто запровадив таку практику звітності.

Ірина Пискур