Головна Новини На Тернопільщині у старовинному замку проводять незрозумілі розкопки

На Тернопільщині у старовинному замку проводять незрозумілі розкопки

До нардепа з Тернопільщини Олега Барни приїхали гості з-за кордону. Про це він поділився на офіційній сторінці у ФБ.  Олег Степанович провів для гостей екскурсію мальовничими закутками нашого краю.

“ЗНАЙОМИМОСЯ ІЗ ТЕРНОПІЛЬЩИНОЮ-КРАЄМ ЗАМКІВ.
Із файною командою представників української діаспори з Бразилії, Литви, Польщі, Грузії, Росії у Чортківському замку. Споглядали краєвиди та підземелля. А дехто навіть зумів взяти із собою частку замку зі склепіння на своєму чолі. Це Тернопільщина-край замків! То є Україна!”

У коментарях підписники нардепа розповіли вражаючу новину. Мовляв, у старовинному Ягільницькому замку, який сьогодні є у приватній власності російського бізнесмена, проводять незрозумілі розкопки.

“Коли до мене приїзджали гості з Білорусії, з Вінничини, з Харківщини… – завжди возив показував печери в Кривчому, водоспад і Червоноградський замок в Нирківському каньйоні, і завжди показував місця улюбленого віддиху – Лонку в Галілейському каньйоні (там і варили душенину), нажаль здалека – наш Ягільницький замок, та місце – де Стрипа впадає у Дністер. Всі дуже задоволені. В кінці сумно гостям відповідати на запитання про нашу Ягільницьку фортецю! Вони ніяк не можуть зрозуміти, хто допустив продаж такої історичної пам’ятки і чому власником в результаті являється якийсь там Потьомкін з Пітера? На території тишком-нишком проводяться якісь розкопки! Щось вивозять з замку. Також є сліди розкопок в районі Лонки, де виходив підземний хід з фортеці. Колись бандерівці підірвали всі входи-виходи у підземелля . Шаш вчитель трудовик “Фагас” (був кулеметником в “Сіроманцях” прикривав лівий фланг, а мій дід Янтох-Василь -правий) був наглядачем за збереженням бункеру та архіву. Мабуть ці всі артефакти вже в Пітері….!?” , – написав у коментарях Юрій Шевчук.

“А хіба це таємниця що риють? Не знаю як зараз але в 2013 році рили конкретно доходило до смішного вирили ввесь метал який був у землі . Правда знаючі люди казали що нічого історичного не знайшли але це не достовірно. Якщо цікавитесь розпитайте працівників бувшого “Голбалу”, – додала Лідія Алєксєєва.

Що ж, схоже у  Олега Барни з’явилася нова тема для депутатської роботи.