Головна Новини На Тернопільщині у ставку масово вимерла риба (Відео)

На Тернопільщині у ставку масово вимерла риба (Відео)

В одному зі ставків Гусятина вимерла риба. Сотні карасів сплило на поверхню води. Місцеві мешканці нині жахнулись від побаченого.

Валерій Ярин щороку прорубує лід на водоймах. Так чоловік рятує рибу, аби не задихнулася взимку. Нині, прийшовши на місцевий став, оторопів. Каже біля берега повно дохлої риби, пише Медіатор

– Я підійшов, а там все біло. Розрізав карася, а всередині чорно. Коли лід зійшов, жодної дохлої рибини не було. А зараз така ситуація на одному ставі.

Чоловік каже, риба не могла просто вимерти, у став зливають відходи з місцевого комунального підприємства. А потім це все тече у річку Збруч.

Колишній голова Гусятинської селищної ради Михайло Савчук розповідає, риба гине через очисні споруди, які не працюють.

– У 2016 році ми були включені в перелік фінансування на реконструкцію очисних споруд повністю. Однак документації не подали на фінансування. Згодом з бюджету Гусятинської селищної ради виділили 300 тисяч гривень. “Водоканал-сервіс” розробив проект для реконструкції очисних споруд на 200 тисяч. Про роботу прозвітували, але насправді змін не відбулося, стоки як текли неочищені, так і течуть. Сморід страшенний, риба гине.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NZead1u53iQ&w=560&h=315]