Головна Новини На Тернопільщині у дитячому садочку розгорівся великий скандал через побиту дитину

На Тернопільщині у дитячому садочку розгорівся великий скандал через побиту дитину

 

Уже кілька днів спільнота соцгрупи Чортків Online  обговорює повідомлення жительки Чорткова Марії Петюх. Жінка розповіла у ФБ  про те, що її син, який відвідує міський  дитячий садок №7 неодноразово приходить додому із синцями та забоями. Дитина  відвідує ясельну групу. Мати повідомляє, що 21 лютого її чоловік, батько хлопчика, забрав його із садочка із великим синцем біля ока. Жінка зателефонувала виховательці. Вона пояснила, що хлопчик упав.

“Минулого тижня забрала сина з синцем на чолі.І минулого місяця теж був синець на чолі.Вихователь ще сказала що вона не встигає за всіма вслідкувати.Хоча в гурупу ходить 3—6 діток.З цілої групи.І відповідь одна що він падає або то не її зміна була.Бувають забувають вдіти памперс на що вони говорять що то наша вина що ми не додивились.В кінці нашої розмови з вихователькою вона мені відповіла щоб я не псувала собі і їй настрій.А якщо щось не подобається то переводити сина в другий садок.І щоб я її не лякала”, – написала обурена мати.

Це викликало бурю емоцій у дописувачів ФБ. Одна встали на захист матері, інші ж навпаки захищали вихователя, пише Медіатор

Останню крапку у цій непростій історії поставило управління освіти, молоді і спорту Чортківської міськради. Під тим же дописом матері чиновники повідомили, що вивчили цю ситуацію. Вихователь визнала свою провину та вибачилась перед батьками, окрім того ще й отримала догану.

Управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради повідомляє, що ситуація, яка склалася у ДНЗ #7 м.Чорткова знаходиться на контролі.

За дорученням міського голови Володимира Шматька адміністрацією дошкільного закладу проведено службове розслідування та роз’яснювальну роботу з батьками вихованця садочку і вихователем цієї групи. Вихователь визнала свою провину та попросила вибачення у батьків. За неналежне виконання своїх посадових обов’язків вихователя притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани. Незважаючи на те, що конфлікт вичерпаний, робота вихователя знаходиться під постійним контролем з боку адміністрації закладу та методичної служби“.

Натомість вихователі цього дошкільного навчального закладу написали свою скаргу та пояснили що насправді трапилося.

Хлопчик вдарився до столика коли вибігав з туалету. Вихователь була поруч. Медсестра обробила рану і протягом дня спостерігала за станом дитини, – вихователі чортківського дитсадка у спільноті Chortkiv.Online опублікували звіт комісії, на якій розглядали звинувачення матері у неналежному догляді за її дитиною.

– За дорученням колективу, щодо ситуації, яка склалась в ДНЗ #7, головою профспілкового комітету Савіцькою О.Б. було створено комісію і детально вивчено ситуацію. 20.02.2018р. близько 10:00 год. вихованець ясельної “А” групи “Колобок” Киряк Матвій, вибігаючи із туалетної кімнати, вдарився об дитячий столик. Вихователь Панчишин О.В. одразу це побачила, оскільки виходила з іншими дітьми за ним. Дитину оглянула старша медсестра. Причин для госпіталізації не виявили, тому обробивши пошкодження, дитину відправили до групи, пише МЕДІАТОР

На протязі дня за дитиною спостерігала медсестра та вихователь. Стан вихованця причин для тривоги не викликав. Вихователь Панчишин О.В. про випадок розповіла батькові, коли він прийшов за сином і вибачилась перед ним. Вигляд дитини в батька тривоги не викликав. Коли мама побачила сина вдома, вона зателефонувала вихователю, яка ще раз описала ситуацію та вибачилась за прикрий випадок. Мама в емоціях почала ображати вихователя і весь колектив дошкільного закладу. На наступний день в колективі дана ситуація стала предметом обговорення. Було проведено збори, на яких була вивчена і обговорена дана ситуація. Слідкуючи за коментарями в соціальній мережі, колектив нашого закладу обурений поведінкою мами, яка незаконно ображає вихователя і весь дошкільний заклад, –  написала у спільноті Ксенія Ільїн.