Головна Новини На Тернопільщині учні 138 шкіл через сніг навчаються дистанційно

На Тернопільщині учні 138 шкіл через сніг навчаються дистанційно

Учні 138 шкіл області через сніг 15 лютого навчаються дистанційно. Про це розповіла начальниця обласного управління освіти Ольга Хома.

За її словами, найбільше навчальних закладів перейшли на дистанційне в Зборівській громаді – їх 22. Також на дистанційному навчанні перебувають школи ще 14 громад області, повідомляє Суспільне.

“Нараївська громада – 2 заклади, Монастириська громада – 1, Збаразька – 9, Вишнівецька – 10, Залозецька – 4, Білобожницька – 1. Білецька громада – 14 закладів, Зборівська громада – 22 заклади, Коропецька – 4, Почаївська – 1, Шумська – 10, Борщівська – 20 закладів освіти, Заліщицька – 21 та Товстенська громада – 18 закладів. Хочу зазначити, що рішення про продовження дистанційної форми навчання, або розпочати дистанційну форму навчання приймають безпосередньо педагогічні ради закладів освіти. Переважно на дистанційну форму навчання переходять ті заклади освіти, де здійснюється досить високий відсоток підвозу дітей з інших навколишніх сіл”, – каже Хома.

Ми зателефонували в громади, де на дистанційне перейшли найбільше навчальних закладів. Як розповів заступник міського голови Зборова Ярослав Гаранджук, у їхній громаді близько 300 дітей доїжджають до навчальних закладів шкільним автобусом, тому прийняли рішення про дистанційне навчання.

Як розповіла начальниця відділу освіти Заліщицької громади Надія Підгребя, у їхній громаді на дистанційному всі школи – 21. Перейшли на дистанційне навчання за розпорядженням міського голови через зниження температури повітря. Навчатимуться на дистанційному до кінця тижня, каже Надія Підгребя. За її словами, до шкіл громади шкільним автобусом доїжджають 180 учнів.

У Борщівській громаді, де на дистанційному 20 шкіл. У Товстенській громаді, де на дистанційному навчанні 18 закладів, школи будуть зачинені до кінця тижня. Про це розповіла заступниця голови Товстенської селищної ради Уляна Гуменюк.

Нагадаємо, вперше через снігопад школи області закрили 8 лютого. Тоді на дистанційне перейшли 10 шкіл, каже Ольга Хома. За її словами, найбільше шкіл були на дистанційному в п’ятницю, 12 лютого. Тоді закрили 155 навчальних закладів Тернопільщини.

Загалом, каже Ольга Хома, на Тернопільщині є 698 шкіл. У них навчаються 110 тисяч учнів.