Головна Новини На Тернопільщині учні всією школою намалювали листи-привітання і малюнки бійцям АТО

На Тернопільщині учні всією школою намалювали листи-привітання і малюнки бійцям АТО

У селі Соколів учні всією школою розмалювали листи-привітання, малюнки для захисників України. Школярі також напекли для бійців АТО пряників. Акція приурочена до Дня Святого Миколая. Її провела Соколівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів спільно з Тернопільським осередком партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

У відкритті Соколівської школи рік тому в рамках робочої поїздки до Тернопільської області взяв участь Президент України Петро Порошенко. Зараз в школі навчаються 120 дітей. До акції долучилися учні усіх класів. Молодші взялися за розмалювання листів-привітань, дорослі – за випічку пряників.

Ця акція має дуже важливий виховний аспект. Це прояв патріотизму в діях, коли діти розуміють, що вони теж мають щось робити для своєї країни. І найбільше чим вони наразі можуть допомогти бійцям – це підтримати їх своїми щирими побажаннями, малюнками, власноруч виготовленими пряниками. Хочу також додати, можливо, діти ще цього не усвідомлюють, але їхня акція є найкращою мотивацією для воїнів захищати свою країну. Ідеї проведення заходу завдячую представникам молодіжної організації від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність”. Вони нам допомогли й з організаційними питаннями і привезли гостинці для дітей”, – зазначає вчителька Соколівської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів Ірина Худа.

Завітав до учнів військовослужбовець Національної гвардії України Петро Варянка, який неодноразово брав участь в антитерористичній операції. Він передаватиме листи дітей в зону АТО. Під час зустрічі школярі зачитали кілька листів з привітанням до Дня Святого Миколая.

Ці листи ми передамо в зону бойових дій нашим військовослужбовцям, які зараз виконують завдання на наших блокпостах. Я скажу зі свого особистого досвіду, що нічого так не додає впевненості, як ці дитячі малюнки. Бойовий дух породжується мотивацією – розумінням того, кого ти захищаєш і вірою в те, кому ти забезпечуєш майбутнє. Тобто бойовий дух і є головна наша зброя. Ми вдячні за те, що діти вклали стільки тепла у ці листи, які зігріватимуть серця не одного солдата на передовій”, – каже майор Петро Варянка.

Разом з учнями соколівської школи пекли пряники для бійців АТО представники молодіжного крила тернопільського обласного осередку партії “Блок Петра Порошенка. Солідарність”. Вони привезли солодощі та інші подарунки дітям. Завітав до школи також народний депутат України Микола Люшняк.

– Сьогодні таке невеличке свято – майже річниця відкриття цієї школи. Дуже приємно бачити, як наші українські діти проводять патріотичний захід. Адже моральна підтримка необхідна нашим воїнам, які на передовій. Такі акції зміцнюють нашу країну, вселяють віру, що Україна буде сильною державою,  – зазначив народний депутат України від партії “Блок Петра Порошенка Солідарність” Микола Люшняк.

Він також наголосив, що Соколівська загальноосвітня школа І – ІІ ступенів будувалася більше 20 років. Вона була відкрита на початку 2016 року завдяки реалізації реформи з децентралізації і є успішним прикладом того, які результати отримує Україна в результаті об’єднання територіальних громад. “Ми бачимо, що на базі цієї школи є комп’ютерні класи, діти тут, в селі Соколів, отримують базову освіту, у таких же умовах, як в кращих школах України. Реформа показує свої перші результати”.