Головна Новини На Тернопільщині учасникам АТО вручили сертифікати на придбання квартир (фото)

На Тернопільщині учасникам АТО вручили сертифікати на придбання квартир (фото)

Те, що про українських військових дбають, ми хочемо продемонструвати не лише на прикладі перейменувань вулиць, найменувань навчальних закладів чи скверів, а й на прикладі конкретних справ, які робимо, щоб кожен солдат відчув піклування з боку держави. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час вручення від імені держави сертифікатів на придбання житла мамі загиблого учасника АТО з Тернополя та учасникові АТО – інвалідові ІІ групи з Підволочиського району.

Голова ОДА зачитав, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України родина загиблого бійця з Тернополя отримала кошти у сумі понад 729 тис. грн. на придбання житла, а учасникові АТО з Підволочиського району виділили більше 585 тис. грн.

«Тернопілля відчуває підтримку з боку держави в частині підтримки родин загиблих та поранених учасників антитерористичної операції. Для мене сьогодні це чудова нагода подякувати вам за вашу жертовність, мужність та героїзм. Ці сертифікати – це скромний внесок та свідчення тому, що ми пам’ятаємо про наших Героїв. І ця пам’ять не лише слова, але й конкретні вчинки», – зауважив Степан Барна.

Він також зазначив, що у 2016 році було придбано 9 квартир на загальну суму 5 млн. 700 тис. грн. Цього року вже виділили кошти на придбання 12 квартир на загальну суму 8 млн. 600 тис. грн., що свідчить: робота в напрямку покращення умов для родин загиблих та поранених військовослужбовців триває.

Крім цього, за словами Степана Барни, в області дбають про оздоровлення учасників антитерористичної операції з Тернопільщини в санаторних закладах, зокрема, в Більче-Золотому, Заліщиках та Микулинцях, де кожен атовець може пройти реабілітацію разом із сім’єю за рахунок коштів обласного бюджету.

«Водночас, мені приємно констатувати, що держава не забуває своїх Героїв. І так як стоїть питання виділення коштів на реалізацію інфраструктурних проектів з будівництва доріг, шкіл, садочків, ми сьогодні відбудовуємо й військові частини області. 44 бригада, наприклад, вже змінила своє обличчя. Невдовзі ми плануємо розмістити один із дивізіонів в новій казармі в Теребовлянській військовій частині. Тривають також роботи з відновлення військової частини у Чорткові», – поінформував голова ОДА.