Головна Новини На Тернопільщині суд вперше виніс вирок за колабораційну діяльність

На Тернопільщині суд вперше виніс вирок за колабораційну діяльність

Тернопільський міськрайонний суд вперше виніс вирок за колабораційну діяльність. За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури суд розглядав справу громадянина України, що добровільно обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі. Про це повідомила речниця прокуратури області Леся Гурецька.

За її словами, чоловік добровільно обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

“Тернопільським міськрайонним судом призначено максимально можливий термін покарання за ч.7 ст. 111-1 КК України – 15 років позбавлення волі. Також засудженого на 15 років позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах України та в органах державної влади й конфісковано в дохід держави усе належне йому майно. Прокурор довів у суді, що на початку травня 2022 року, в умовах воєнного стану, громадянин України, колишній працівник Луганської митниці Держмитслужби України, мешканець Старобільського району Луганської області, пішов на співпрацю з окупантами”.

Леся Гурецька каже, він погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора й добровільно обійняв посаду головного інспектора митного посту “Танюшівка” так званого “державного митного комітету “ЛНР” та виконував покладені на нього обов’язки.

“Строк відбування покарання засудженому рахуватиметься з моменту його затримання. Вирок ще не набрав законної сили. Розслідування у справі здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області”, – розповіла речниця прокуратури Тернопільщини.

Джерело