Головна Новини На Тернопільщині суд виправдав жінку-інваліда, яку підозрювали в крадіжці

На Тернопільщині суд виправдав жінку-інваліда, яку підозрювали в крадіжці

Погодьтеся, вітчизняна Феміда не часто стає на бік обвинувачених. Тим часом уявіть, що відчуває людина, тим паче жінка-інвалід, якщо її несправедливо звинуватили у крадіжці? Зруйноване життя, косі погляди знайомих і сусідів, приятельки уникають спілкування.

Інцидент стався у районній поліклініці Борщева. Потерпіла і підозрювана разом сиділи в черзі до лікаря. За версією слідства, підозрювана, переконавшись, що ніхто не звертає на неї уваги, витягнула з сумочки сусідки гаманець із грошима та документами, а наступного дня підкинула у лікарню. Зняті судовим експертом відбитки пальців вказали саме на обвинувачену. Ішлося про 1 тис. 300 грн., пенсійне посвідчення та банківську картку, пише Номер один.

Доставлена в поліцію жінка-інвалід визнала свою провину і навіть запропонувала потерпілій повернути кошти.

Та коли розслідування справи наблизилось до завершення, підозрювана вдалася до кардинальних кроків – звернулася до депутата місцевої ради зі скаргою на дії місцевих правоохоронців: мовляв, поліцейські силоміць завезли її до відділку, декілька годин допитували, звинувативши у крадіжці грошей і документів, аж поки вона не зізналась у злочині.

«Через катаракту я погано бачу, але слідчий змусив мене підписати якісь документи!» – і підозрювана в розпачі схопилася за голову.