Головна Новини На Тернопільщині судитимуть злочинців, які повідомляли пенсіонерам, що їхні рідні у біді

На Тернопільщині судитимуть злочинців, які повідомляли пенсіонерам, що їхні рідні у біді

бабуся

Прокуратурою Тернопільської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 3 учасників організованої групи, які на території Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької, Черкаської, Миколаївської та Волинської областей заволоділи коштами пенсіонерів за схемою:  “ваш син у поліції”

Члени групи телефонували на стаціонарні номери мешканців  обласних центрів, представляючись родичами або правоохоронцями, і повідомляли, що їхні онуки чи діти потрапили в біду і будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, але цього можна уникнути за певну суму коштів. Після того, як пенсіонери погоджувалися заплатити, до них додому приїжджав член групи, який називав себе  працівником поліції і забирав гроші.
Впродовж серпня-жовтня 2018 року таким способом учасники групи обдурили 13 осіб віком від 50 до 87 років. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, перевищує 1 млн 300 тис грн.
Довідково: Санкція статті інкримінованого злочину передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі до дванадцяти років із конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області