Головна Новини На Тернопільщині судили малолітніх злочинців які познущалися над дитиною

На Тернопільщині судили малолітніх злочинців які познущалися над дитиною

Події відбувалися ще 5 листопада минулого року у селі Садки, що у Заліщицькому районі. П’ятеро хлопчаків  (троє з яких неповнолітні та один малолітній) вирішили познущатися над восьмикласником. Мовляв, відімстити за те, що він не віддавав борг одному із них.

Вочевидь надивившись бойовиків, хлопці вирішили і собі погратися в “екшн”.  Посеред білого дня схопили хлопця на вулиці, оділи на голову два поліетиленові пакети, окрім того обмотали його тіло скотчем, кинули у багажник та вивезли за село – на покинуту територію тракторної бригади. Там знущалися над дитиною як могли. Били, копали, наставляли на нього пістолет, притому кілька разів натискали на спусковий гачок. Цього нелюдам виявилося мало, вони ще й знімали свої злочинні дії на телефон. Після того, як вдосталь повеселилися, відпустили хлопця.

Тепер малолітні злочинці відповідатимуть за свої вчинки. Так, як повідомляє прокуратури області,  Заліщицький районний суд погодився з позицією прокурора та засудив повнолітнього обвинуваченого за ч.2 ст.146, ч.4 ст.296 КК України до покарання у виді 4 років 4 місяців. Трьом неповнолітнім співучасникам злочину також призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки, однак із врахуванням їх молодого віку на підставі ст.ст.75,104 КК України звільнено від покарання із встановленням іспитового строку на 1 рік. До малолітнього хулігана застосовано примусові заходи виховного характеру.