Головна Новини На Тернопільщині судились сусіди, а дорогу відновить сільська рада

На Тернопільщині судились сусіди, а дорогу відновить сільська рада

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду окремою ухвалою зобов’язала Великоберезовицьку селищну раду Тернопільського району Тернопільської області відновити належний стан вуличної дороги загального користування.

Відповідно до матеріалів справи, у серпні 2018 року Любов Б. звернулась до суду з позовом до Антона А. та просила зобов’язати відповідача усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою загального користування, розташованою у смт. Велика Березовиця Тернопільського району по вул. Заводська, між земельними ділянками будинків №№ 16 та 17. А саме: засипати забетоновану двометрову яму та демонтувати розташовані по периметру над нею надземну надбудову і металеву конструкцію, відновити вуличну дорогу загального користування до належного стану, звільнивши проїжджу частину від дерев.

Рішенням Тернопільського міськрайонного суду та постановою Тернопільського апеляційного суду у задоволені позову відмовлено.

Проте під час розгляду справи колегією суддів встановлено, що бетонна яма, металева сітка біля неї та дерева розташовані на землях загального користування. Даний об’єкт становить небезпеку, оскільки двометрова яма є відкритою та існує ймовірність, що хтось може в неї впасти.

Враховуючи те, що виключно до компетенції селищної ради входить забезпечення чистоти та порядку на території населеного пункту (п. 44 ч.1 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”), колегія суддів Тернопільського апеляційного суду окремою ухвалою зобов’язала Великоберезовецьку селищну раду яму засипати, надземну надбудову по її периметру — демонтувати, а вуличну дорогу загального користування відновити, звільнивши проїжджу частину від зелених насаджень.

Про вжитті заходи повідомити Тернопільський апеляційний суд протягом одного місяця з дня надходження копії окремої ухвали.

Прес-служба Тернопільського апеляційного суду