Головна Новини На Тернопільщині стягнули майже 27 мільйонів гривень аліментів

На Тернопільщині стягнули майже 27 мільйонів гривень аліментів

Майже 27 мільйонів гривень аліментів стягнули на Тернопільщині від початку 2019 року. В територіальних відділах державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області перебувають близько 8 тисяч 600 виконавчих документів щодо стягнення аліментів.

Нагадаємо, пакети законів #ЧужихДітейНеБуває вступили в дію у лютому та серпні минулого року. Серед іншого, боржникам аліментів загрожують штрафи. Їх розмір залежить від терміну, протягом якого недобросовісні батьки не виконували своїх фінансових зобов’язань, та суми, яку заборгували своїм дітям. Окрім цього, неплатники аліментів ризикують потрапити у Реєстр боржників. Також щодо них можуть застосувати і певні обмеження. До прикладу, на певний час позбавити можливості виїжджати за межі України. Таких постанов на Тернопільщині цього року винесли понад 2 з половиною тисячі. Ще приблизно стільки ж – щодо обмеження боржників у правах керувати транспортними засобами, користуватися зброєю, полювати.

Застосовували в області і такий метод впливу як суспільно корисні роботи.  Зокрема, суд виніс 305 відповідних постанов, і вже більше 70 осіб ці роботи виконали. Завдяки цьому на користь дітей вдалося стягнути 150 тисяч гривень.

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області